Nagrada za volonterski rad dodjeljena je Mariji Dumbović

Objava: 02.12.2021

Naša dugogodišnja volonterka Župnog caritasa Marija Dumbović dobila je 3. nagradu "Volonter godine Grada Siska" u 2021.
Uz humanitarni rad, ova umirovljena medicinska sestra, aktivna je i u udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata grada Siska, udruge braniteljica i drugih udruga koje su djelovale u i poslije Domovinskog rata.
"Mi medicinske sestre osim što pomažemo u zbrinjavanju fizičkih tegoba i rana, često smo našim pacijentima i majke, sestre, bake, učiteljice i sve ono što im u tom trenutku treba. Nije to lak posao, pogotovo u ovom našem ludom vremenu koje zahtijeva puno razumijevanja, strpljenja i odricanja, a svaka medicinska sestra koja ga obavlja, osim što ima tu "radnu obitelj" ima i svoju obitelj kod kuće za koju također mora brinuti. Tako mi je bilo i samoj, a teško je odvajati posao i dom, pa sve to iziskuje velike emocionalne i duhovne napore. Ne smijem zaboraviti napomenuti da je to često i fizički zahtijevan posao. No, kada se nešto radi s ljubavlju, onda takve teške stvari lakše svladavate. 
Meni u životu jako puno pomaže i moja vjera, tako da se ta ljubav i povjerenje u svakom slučaju množe." dio je volonterske priče naše Marije. Čestitamo joj i neka joj dobri Bog pomogne i dalje u životu.