Blagoslov jela 2020.

Objava: 11.04.2020

Jedna od najposjećenijih misa u uskrsno vrijeme je ona rana jutarnja misa kada se blagoslivlja i jelo koje će biti posluženo za uskrsni objed. Dio vjernika donosi jelo već kod subotnje mise bdjenja.

Podsjećamo na smjernice našeg biskupa u vezi tog blagoslova.
"Za blagoslivljanje jela za Uskrs, ovime se ovlašćuje roditelje (oca ili majku), predstojnicu ili predstojnika kuće, da u svojim kućama, nakon zajedničke molitve Očenaš, zazove Božji blagoslov, a župnici i drugi svećenici će nakon Euharistije u crkvi moliti blagoslov za sve."

Ovog Uskrsa i to će biti nešto drugačije: Nemojte tugovati, jer nema fizičkog zajedništva sa župnom zajednicom pod misnim slavljem i radosnog čestitanja Uskrsa nakon mise. Ovom prilikom član obitelji može blagosloviti jelo za uskrsni objed.

Blagoslovljenu svijeću sigurno imate kao i malo blagoslovljene vode, a ako i nemate, imate otvoreno srce i sklopljene ruke te s vjerom u srcu možete sudjelovati u sveopćoj molitvi svih nas članova Crkve.

U nastavku vam donosimo molitvu iz obrednika koja je predviđena za obiteljski blagoslov jela koji možete iskoristiti prigodom blagoslova.

Foto: Arhiva