Veliki četvrtak 2020.

Objava: 08.04.2020

Sutra, 9. travnja 2020., na Veliki četvrtak naš biskup Vlado Košić predvoditi će misno slavlje u 10 sati u našoj Katedrali, ali bez prisutnosti naroda. Misno slavlje moći će se pratiti putem facebook, mrežnih i drugih stranica Biskupije.
Podsjećamo na smjernice biskupa u vezi Velikog četvrtka.

"Prema općim uputama i prijedlozima Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, u Trodnevlju se treba pridržavati sljedećega:

- misa posveta ulja, koja se redovito slavi na Veliki četvrtak prije podne prenosit će se iz naše Katedrale u 10 sati. Svećenici neka obnove svoja svećenička obećanja sami, pred Presvetim u zgodno vrijeme taj dan prije podne.

- u slavlju Mise Večere Gospodnje na Veliki četvrtak, u skladu s danim naputkom, izostavlja se obred pranja nogu. Na kraju toga slavlja ispušta se i procesija s Presvetim oltarskim sakramentom, koji će se čuvati u svetohraništu.

Svećenici na župama mogu koncelebrirati u slavlju Mise Večere Gospodnje, a iznimno se svim svećenicima daje dopuštenje da toga dana, na prikladnome mjestu, slave misu bez naroda."

Ne zaboravimo da naši svećenici svakodnevno prinose misne žrtve za sve nas i nakanu za sprječavanje ove pandemije. Budimo s njima u molitvi, a kada postoji prilika i putem interneta.
foto: Arhiva - Veliki četvrtak, Misa večere Gospodnje, 2017.