Cvjetnica 2020.

Objava: 04.04.2020

Pred nama je Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje.

Niti toga dana kao vjernici nećemo biti sami, jer smo, osim u molitvama naših svećenika koji prikazuju mise za svoje župljane, u molitvenom zajedništvu svih katolika svijeta.

Ova misa ima nekoliko posebnih dijelova u kojima smo svi rado sudjelovali kao što su, među ostalima, blagoslov grančica i pjevana Muka, ovog puta Muka po Mateju.

Svi koji žele mogu pratiti misno slavlje iz naše Katedrale na kojem neće u Katedrali moći sudjelovali vjernici, ali će biti prenošeno putem mrežnih i drugih stranica Biskupije te ćemo na taj način zajedno sa svojim svećenicima i biskupom Vladom Košićem biti povezani u molitvenom zajedništvu.

Do sada smo na posvetu nosili maslinove grančice. No, nemojte zaboraviti da se naši stariji župljani dobro sjećaju da su se na blagoslov nosile grančice raznog grmlja i cvijeća koje je u to doba bilo u cvatu. Rijetko tko je nekada mogao doći do maslinove ili palmine grančice.

Učinimo i mi tako kako su nekad naši činili - priredimo za misno slavlje grančicu koja će biti posvećena i svetu vodu koju sigurno imate još od Sveta tri kralja i pratimo Biskupov blagoslov.

Za one koji neće moći pratiti misu u to doba, stavljamo link na stranicu Dubrovačke biskupije koja donosi detaljan način kako sami možete blagosloviti grančice imajući na umu i u srcu zajedništvo s Bogom.

http://dubrovacka-biskupija.hr/portal/livestream/