XII. SUSRET ŽUPNIH ZBOROVA

Objava: 28.03.2016

Tradicionalni XII. susret župnih zborova održan je i ove godine 28. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak, u Sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa. Na Susretu su sudjelovali zborovi župa Svete Marije Magdalene iz Sela, Preobraženja Gospodinova iz Petrinje, Pohoda Blažene Djevice Marije iz Siska, Blaženog Alojzija Stepinca iz Budaševa i Katedralni zbor „Sveta Cecilija“. Svaki zbor otpjevao je po dvije pjesme s uskrsnom tematikom.

Prije koncerta misno slavlje je predvodio vlč. Krešo Bulić, župnik iz Budaševa, u zajedništvu s preč. Markom Karačom, katedralnim župnikom. Vlč. Bulić je u propovijedi progovorio o važnosti glazbe i pjevanja u liturgiji podsjetivši da je pjesma ujedno i molitva.

Koncertu su prisustvovali i mons. Vlado Košić, sisački biskup, mons. Marko Cvitkušić, kancelar Biskupije, te svećenici župa iz kojih zborovi dolaze uz mnoštvo vjernika.

Na kraju koncerta sve prisutne je pozdravio Robert Jakica, đakon u Katedrali i povjerenik za crkvenu glazbu i zborove Sisačke biskupije. Osim poziva svim pjevačima za suradnju u Biskupijskom zboru, najavio je i prvi susret crkvenih zborova Sisačke biskupije koji će biti održan u Bazilici sv. Kvirina tijekom pastoralne godine 2016./17.

Nakon koncerta, pjevači su susret nastavili u Pastoralnom centru „Petar Žagmeštar“ uz malu okrjepu i pjesmu, kako to pjevačima i dolikuje.