Polnoćka pod zvijezdama 2021.

Objava: 10.01.2022

24. prosinca 2021. vrijeme je poslužilo, pa smo u kršćanskom zajedništvu sudjelovali na svetoj misi polnoćki u dvorištu našeg Pastoralnog centra. Misno slavlje je predvodio biskup Vlado Košić, a u koncelebraciji su bili kancelar mr. Janko Lulić, naš župnik preč. Marko Karača i preč. Milan Begić, a služio je đakon Marin Mlađenović.
Biskup je predvodio misno slavlje, i svoju homiliju zaključio riječima:

"Ovaj se Božić također događa u ozračju od pape Franje pokrenutog Sinodalnog hoda sveopće Crkve. I mi smo, kao Sisačka biskupija, otvorili tu godinu u kojoj želimo zajedno ići ususret Gospodinu, i s njim hoditi da bismo učinili sve da naša Crkva bude Betlehem, da u njoj svaki čovjek može susresti Isusa.
Molimo s papom Franjom Molitvu Svetoj obitelji:
„Isuse, Marijo i Josipe, u vama promatramo sjaj istinske ljubavi i vama se s pouzdanjem obraćamo.
Sveta nazaretska obitelji, učini i naše obitelji mjestima zajedništva i prostorima molitve, istinskim školama evanđelja i malim kućnim Crkvama.
Sveta nazaretska obitelji, neka u obiteljima nikada više ne bude nasilja, zatvorenosti i podjela; neka svatko tko je povrijeđen ili sablažnjen brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje.
Sveta nazaretska obitelji, daj da svi postanemo svjesni svetog i nepovredivog značenja obitelji i njezine ljepote u Božjem naumu.
Isuse, Marijo i Josipe, čujte i uslišite našu molbu. Amen.“
Pjesmom je misno slavlje animirao naš Katedralni zbor pod ravnanjem prof. Jelene Blašković.