Prva pričest 2021.

Objava: 09.05.2021

U nedjelju 9. svibnja 2021. prva grupa naših prvopričesnika pristupila je sakramentu Prve Svete Pričesti. Misno slavlje predvodio je naš župnik preč. Marko Karača. Župnik je homiliji zahvali djeci i roditeljima koji su redovito dolazili na misna slavlja i sudjelovali u župnom vjeronauku te ih ohrabrio da i dalje nastave svoje susrete sa živim Bogom, Isusom, kojeg su danas prvi puta primili, kroz misna slavlja i osobnu i obiteljsku molitvu.

Uvodnu recitaciju Moj Isuse izveli su Jelena Stojanović, Matej Karapandžić, Magdalena Stupar, David Vujović i Laura Bukvić. Majka prvopričesnice Monike, Paulina Njara, pročitala je prvo čitanje. Psalam su pročitali Lana Đurić, Marino Rožanković i Ena Lukačić. Otac prvopričesnika Tonija, Dražen Šolić, pročitao je drugo čitanje. Katarina Pejčinović otpjevala je stih Aleluje. Recitaciju Svijeća izveli su Katarina i Magdalena Pejčinović te Ivan i Ivica Kovačić. Molitvu vjernika izrekli su Matej Đaić, Roza Jelčić, Mihael Petrović, Nia Čulina, Toni Šolić, Tara Šimičić i Karlo Pinotić. U prinosu darova su sudjelovali Dominik i Josipa Ševo, Eva i Boris Ljubešić, Domagoj i Katica Rosandić, Lena i Toni Šegović te Leo i Una Jurišić. Recitaciju za Majčin dan izveli su Mia Majstorić, Pavo Zoretić i Marija Majstorović. terezija Tržić, Borna Brlić i Marija Paljuši uz časnu sestru Hijacintu Matanović i pomoć našeg dječjeg zbora Križ ljubavi uvježbali su prvopriesnike pjesmom i recitacijama za ovo misno slavlje.

Zahvalu prvopričesnka izrecitrirali su Monika Njara, Tin Kovač, Dora Kozarić i Grga Novak. Naši prvopričesnici napisali su pisma Isusu dio kojih smo objavili i u župnom listiću - iskrene su to riječi djece zabrinute zbog svega što se događa oko njih, ali i radosne i zahvalne na obitelji u kojima žive, školi koju pohađaju i zahvalni dragom Bogu na svemu što su dobili sa željom da ih Isus i dalje čuva.