Pastoralne aktivnosti Katedralne župe u Došašću

Objava: 28.11.2020

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 PASTORALNE AKTIVNOSTI KATEDRALNE ŽUPE U DOŠAŠĆU

 Poštovani župljani,

zbog epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom stupile su na snagu nove mjere koje obuhvaćaju i vjerska okupljanja s određenim zabranama i ograničenjima. Novim mjerama nije zabranjeno slavljene svetih misa s  narodom, već je ograničen broj sudionika na 25 osoba na misnim slavljima.   Radi mogućnosti sudjelovanja što većeg broja vjernika na misnim slavljima, nedjeljom ćemo uvesti još dvije svete mise: jednu u 9.00, drugu u 18.00 sati, a od ponedjeljka do subote još jednu svetu misu zornicu u 6.45. I subotom navečer u 19.00 slavit će se nedjeljna sveta misa. Kada u crkvu uđe dozvoljen broj ljudi (25), ostali koji dođu moći će sudjelovati na svetoj misi putem razglasa ispred Katedrale. Stoga vas molim da se pokušate ravnomjerno rasporediti na svete mise nedjeljom poštujući nove mjere ograničenja na misnim slavljima.

Mogućnost za svetu ispovijed bit će radnim danom pola sata prije večernje svete mise i nedjeljom također pola sata prije svih sv. misa u Župnom uredu i Pastoralnom centru tako da imate ponudu i mogućnost i stoga bi bilo dobro ne čekati za svetu ispovijed zadnje dane prije Božića. I ove godine obilazimo starije i bolesne za božićnu svetu ispovijed. Zbog okolnosti u kojima se nalazimo molimo vas da prijavite stare i bolesne koji se žele ispovjediti prije Božića. Bolesnike ćemo obilaziti poštujući sve mjere opreza.

Ako želite blagoslov obitelji u ovo vrijeme došašća, prije Božića i uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, javite se u Župni ured da se dogovorimo kada bi vam odgovarao naš posjet.

Budimo odgovorni, pridržavajmo se propisanih mjera radi zaštite života i zdravlja, nas samih i naših bližnjih.                                    

Marko Karača, katedralni župnik                                                                                                                                                                                                                                                     Foto: Arhiva