Svetkovina Uzvišenja svetog Križa 2020.

Objava: 22.09.2020

Dan našeg zaštitnika Uzvišenja svetog Križa proslavili smo 14. rujna 2020. svečanim misnim slavljem koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u zajedništvu s našim biskupom Vladom Košićem, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, našim župnikom Markom Karačom i tridesetak svećenika. Katedralu i trg ispred nje ispunili su vjernici i časne sestre.

Nakon pozdravnog govora biskupa Košića, nuncij je u homiliji tumačeći nastanak ove svetkovine, među ostalim je progovorio i o svom životu, a na kraju se svima zahvalio naš župnik Marko Karača. Pozdravni govor biskupa Košića i homiliju nuncija Lingue možete pročitati na mrežnim stranicama Sisačke biskupije.

Misno slavlje animirao je Katedralni zbor i Zbor koralista biskupije pod ravnanjem prof. Jelene Blašković i orguljašku pratnju vlč. Roberta Jakice i Katarine Madnić, a prethodila mu je i Molitva večernje na kojoj su uz Kanonike Stolnog kaptola sv. Križa sudjelovali i nuncij Lingua i biskup Košić.

Za svetkovinu smo se duhovno pripremili trodnevnicom koju su predvodili ovogodišnji mladomisnici vlč. Tomislav Vojvodić, vlč. Igor Borić i vlč. Ivan Ćorić.