Nedjelja Dobrog Pastira 2020.

Objava: 03.05.2020

Čuli ste možda ovih dana da samo s jednim Josipom prekinuli odlazak na mise, a s drugim nastavili. Dočekali smo radosno dan kada ponovno kao župna zajednica možemo slaviti svete mise.

Tako je bilo i 3. svibnja 2020. na Nedjelju Dobrog Pastira kada posebno molimo za duhovna zvanja na što nas je u propovijedi pozvao župnik preč. Marko Karača koji je predvodio misno slavlje u 10 sati.

Župnik se prije završnog blagoslova zahvalio svima koji su došli na misu na poštivanju preporuka zaštite civilnih i crkvenih vlasti, zazivajući i poseban blagoslov na one u rizičnoj skupini koji su ostali u svojim domovima i pratili misno slavlje preko nekih od medija.

Ponovimo dio uputa:

- na ulazu treba dezinficirati ruke za što je osigurano i dezinfekcijsko sredstvo,

- popunjavaju se prvo klupe od oltara prema izlazu,

- u klupama možete sjediti po troje, ukoliko se radi o obitelji koja živi zajedno i više, a označene su klupe u kojima se ne može sjediti,

- na pričest treba ići u jednom redu, jedan po jedan, s razmakom od dva metra, a pričest se prima isključivo na ruku,

- iz Katedrale se izlazi također pazeći na razmak.

U Katedrali ima oko osamdesetak sjedećih mjesta i kada se sva mjesta popune ostali vjernici mogu pratiti misno slavlje ispred Katedrale, jer će biti uključeni zvučnici, ali tada treba paziti na razmak, i u tom slučaju će se i pričest dijeliti na vratima Katedrale.

Naši svećenici su na raspolaganju za sakrament ispovjedi pola sata prije večernje mise tijekom tjedna i prije svake nedjeljne mise u Pastoralnom centru i župnom uredu.

Tijekom svibnja pola sata prije večernje mise moliti će se krunica i litanije na uobičajeni način, pa se možete pridružiti.