OBNOVLJENA KATEDRALA - OBNOVLJENI ZIDOVI KOJI ŽIVOT ZNAČE

Objava: 02.05.2020

Vjerojatno dobro pamtimo župne obavijesti u kojima je najavljena obnova naše katedrale Uzvišenja Svetoga Križa u trajanju od tri tjedna. I vjerojatno tada nismo ni pomišljali da postoji mogućnost kako će proći puno više vremena do našeg ponovnog ulaska među zidove koji su mnogima, uz zidove njihova doma, zasigurno jedni od najvažnijih zidova u životu.

A sada su ti zidovi čisti i bijeli napokon dočekali svoje vjernike…    

Obnova Katedrale započela je 9. ožujka 2020., a završena je u 4. korizmenom tjednu. U obnovu se krenulo prije svega iz estetskih razloga (krečenje i postavljanje novih reflektora), zadnji put se Katedrala krečila prije 25 godina, ali i s namjerom da se Katedrala „zaliječi“, stoga su očišćeni žljebovi, zamijenjeni oluci i sanirane sve nastale pukotine.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli i da se iznese inventar iz Katedrale, kako bi ju se pripremilo za radove, i da se Katedrala očisti, kako bi spremna dočekala svoje vjernike.

Sve radove vezane uz obnovu Katedrale financirala je Župa.
Ukoliko ste u mogućnosti, svoj prilog za obnovu možete donijeti osobno u Župni ured ili, ako vam je tako jednostavnije, možete donirati putem uplatnice na račun župe:

 HR0924070001100132763

 Sa sviješću da živimo u vremenu u kojemu je svaka kuna itekako važna, iskreno zahvaljujemo svima koji su to do sada učinili.

Marko Karača

Katedralni župnik