Obnova Katedrale

Objava: 13.03.2020

Nakon savjetovanja našeg župnika preč Marka Karače s biskupom, ekonomskim i pastoralnim vijećem župe te dobivanja suglasnosti konzervatora, krenuli smo u osvježivanje unutrašnjosti naše Katedrale Uzišenja svetog Križa. Nakon obnove zbog stradanja u Domovinskom ratu samo je jednom djelomično okrečena kod ponovne uspostave Biskupije.
Sada su zamijenjeni dotrajali oluci i očišćeni žljebovi, a inventar su na poziv župnika iznijeli muškarci uz pomoć krizmanika.
Za radove će trebati oko 3 tjedna i ovo je jedini termin u kojem su se radovi mogli izvršiti, jer kasnije dolazi proslava Uskrsa, zakazani termini sakramenata vjenčanja, krštenja, prve pričesti, krizme...
Treba sanirati pukotine, pregletati i pokrečiti cijelu Katedralu, a postaviti će se i novi reflektori koji će još više dati izražaja ljepoti Katedrale kad je obnovimo. 
Radove financira župa, odnosno svi koji joj pripadamo. Molimo i potičemo sve da se uključe prema svojoj mogućnosti i dobroti srca. Prilog se može dati u župnom uredu, kao i nakon misa te putem uplatnice.
Hvala svima!