Izlet u Lasinju

Objava: 20.06.2019

U subotu, 15. lipnja u prijepodnevnim satima ministranti, dječji zbor Križ ljubavi i prvopričesnici uputili su se na završni izlet u Lasinju u pratnji đakona Ivana Ćorića, voditeljice zbora Terezije Brlić te vjeroučiteljice s. M. Hijacinte Matanović.

Po dolasku u Lasinju srdačno nas je dočekao vlč. Vedran Pejak Pašić, duhovnik u samostanu časnih sestara Kćeri srca Isusova. Odveo nas je u njihov samostan te smo razgovarali s časnim sestrama koje su nam se predstavile, ukratko progovorile o karizmi i poslanju svoje redovničke zajednice te rado odgovarale na znatiželjna pitanja vjeroučenika. Nakon toga posjetili smo etno kuću, spomen sobu poginulim hrvatskim vojnicima i župnu crkvu sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice apostola. Uslijedio je zajednički piknik koji smo započeli molitvom te poslijepodnevno druženje i razne igre uz neizostavno ljetno osvježenje – sladoled.

U večenjim satima radosni i razigrani smo se vratili svojim obiteljima. Hvala župniku prečasnom Marku Karači koji nam je omogućio ovaj prekrasni izlet te našim roditeljima.