Duhovi u Katedrali i podjela sakramenta sv. Potvrde

Objava: 09.06.2019

Na blagdan Duhova biskup Vlado Košić podijelio je sakrament sv. Potvrde 77 kandidata koje su vjeroučitelji i đakon pripremali tijekom prošle školske godine. U koncelebraciji bili su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, župnik preč. Marko Karača i supsidijar preč. Milan Begić, a služio je đakon Ivan Ćorić. Na početku biskupa je u ime svih krizmanika i njihovih obitelji pozdravila vjeroučiteljica i majka jednog od krizmanika Josipa Radišić.

U homiliji biskup je rekao: „Često je naš čitav život svjedočanstvo. Drugi ne slušaju samo naše riječi, nego promatraju ukupno naše ponašanje, sav naš život, koji je – zajedno sa smrću – najbolja propovijed, najbolje svjedočanstvo. Zar nije ljubav roditelja, koji ostaju uz svoju djecu i kad im to nije lako, svjedočanstvo kršćanske vjere, nade i ljubavi? Zar nije prisutnost naših najmilijih kada ih najviše trebamo upravo onaj oslonac koji nam daje snage da izdržimo kad je teško i kad se osjećamo sami? Zar nisu dobri ljudi oni koji nam ulijevaju nadu da treba ustrajati i kad je teško, jer oni su s nama i razumiju nas?

Evo, takvi budite i vi, dragi krizmanici, puni Duha Svetoga i ljubavi! Budite najprije u sebi radosni što ste Isusovi učenici, a onda tu radost širite i svjedočite svima s kojima se susrećete“.

Misno slavlje pjesmom je animirao katedralni zbor pod ravnanjem prof. Jelene Blašković, a na kraju misnog slavlja biskupu je zahvalio naš župnik.