PRVOPRIČESNICI SU PRIMILI PRVU SVETU PRIČEST

Objava: 14.05.2017

U nedjelju 14. svibnja sedamdesetak kandidata za sakrament Prve Svete Pričesti pristupilo je oltaru i primilo ga iz ruke našeg župnika preč. Marka Karače uz kojeg je koncelebrirao kapelan vlč. Robert Jakica.

Ovogodišn je prvopričesnike pozdravio je prošlogodišnji prvopričesnik Maks Hajneman. Ena Štrelov, Petar Bjelica, Luna Mihajlović, Barbara Uzelac, Tin Đuričić, Rudi Furlan, Iva Vrđuka i Petra Vavro izrekli su recitaciju Isuse došli smo k Tebi na početku misnog slavlja. Borna Olah i Izabela MIffek čitali su čitanja, a mMolitvu vjernika izrekli su Sven Brnić, Lara Galinić, Ivan Matić, Luna Štajduhar, Monika Jurković, Tea Tepšić i Sara Đaić. Prvopričesnici Ivan Sičaja, Nina i Benjamin Margetić, Petar Draženović, Mia Sladović i Noa Baiutti su s roditeljima prinijeli darove na oltar. Nakon pričesti recitaciju Primili smo Krista izrekli su Nikola Obućina, Petar Stojanović, Klara Jugović, Ana Gavrić i Gita Čulig.

Sudjelovao je i naš dječji zbor Križ ljubavi s voditeljima Terezijom i Bornom Brlić.

Svečano misno slavlje uz puno recitacija i pjesmica završilo je posebnim dijelom u kojem su sva djeca zahvalila posebno svojim majkama na svem dobrom što su od njih doživjeli, ali i očevima i drugim članovima svoje obitelji. Zahvalu roditeljima izrekli su Lucija Gori, Antun Zaborac, Marija lena Kukas, Roko Petrović, Nina Pavić, Karlo Krizmanić, Tia Petrović, Karla Tumpak, Iva Sopić i Anja Milić uz Paolu Bauman, Davida Čanka, Ivora Kerepa i Emu Basarić.

Radostan je to dan za našu župnu zajednicu. Prvopričesnike su došli podržati i njihovi vjeroučitelji i nastavnici iz škole.