CVJETNICA 2017.

Objava: 09.04.2017

U sisačkoj katedrali Uzvišenja svetog Križa proslavili smo Cvjetnicu, Nedjelju muke Kristove, misnim slavljem kojem je prethodio blagoslov maslinovih grančica i procesija kroz gradski park. U koncelebraciji su bili mons. Marko Cvitkušić, preč. Marko Karača, preč. Milan Begić i vlč. Robert Jakica.

Tumačeći Evanđelje Biskup je rekao: „Sve to uvodi nas u razmišljanje o prevelikoj Božjoj ljubavi i o našoj ljudskoj grješnosti. Bog je imao toliko ljubavi da je dao svoga Sina da on trpi i umre za nas, a mi smo toliko nezahvalni i grješni ljudi da i dalje činimo zlo jedni drugima na ovom svijetu. Pa ipak Bog se nas nikada ne odriče i sve čini da nas spasi. Postanimo svjesni da je sve to Isus učinio upravo za mene, za svakog od nas, da nama pokaže pravi put čovjekova života koji ne može i ne smije biti put nadmetanja, mržnje i nasilja, nego put opraštanja, prihvaćanja nepravdi i križa da bi se zavrijedio život vječni. Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljam Te. Jer si po svojem svetom Križu otkupio svijet.“.

Pjevanu Muku Gospodina našega Isusa Krista po Mateju izveli su solisti preč. Milan Begić i vlč. Robert Jakica uz podršku Katedralnog zbora pod ravnanjem prof. Jelene Blašković.