PRVA SVETA PRIČEST 2019.

Objava: 12.05.2019

Svečano misno slavlje 12. svibnja 2019. predvodio je naš župnik preč. Marko Karača u zajedništvu s fra. Ivanom Glavnikom, tijekom kojeg su prvopričesnici primili sakrament Prve Svete Pričesti.

Na početku misnog slavlja recitaciju Moj Isuse srcem cijelim izveli su Ana Barišić, Jakov Vuković, Lana Majstorović, Luka Linarić i Tara Lončarić.

U Službi riječi prvo čitanje pročitala je Antonija Paljuši, psalam su izvele Dora Vlahov i Mia Slunjski, drugo čitanje pročitao je Darjan Vlahov, a Aleluju uz pomoć našeg dječjeg zbora Križ ljubavi izvele su Katja Conjar i Lara Dolić.

Molitvu vjernika pročitali su Leona Barukčić, Nikola Paljuši, Lucija Culjaga, Leon Šimičić, tamara Džafo, Marko Frković i Petra Petrović.

U prinosu darova sudjelovali su prinoseći kalež Luka i Matea Boljkovac, ciborij s hostijama Marija I Antonio Kastmiler, vino Zvonimir i Tea Vidović, a vodu Stjepan Knežević i Iva Peretić.

U pričesnim pjesmama solirale su Matilda Bjelica i Stela Novak.

Na kraju su se u ime prvopričesnika zahvalili Toni Perković, Tena Graša, Jakov Vuksan i Kiara Klobučar.

U zadnjem dijelu mise prvopričesnici su zahvalili i svojim majkama recitacijom Pozdrav majkama koju su izveli Ema Zec, Šimun Štimac, Eva Koruza Klasić, Ivan Švarc, Kira Cvetnić, Borna Trbić, Mia Lovrić i Toni Kovačević, dok su pjesmu Sretan ti blagdan mama otpjevali Mia Slunjski, Mihael Ćuk i Dora Vlahov.

Na kraju misnog slavlja župnik se zahvalio časnoj sestri Hijacinti koja je vrijedno radila s djecom, zajedno s vjeroučiteljima, kao i dječjem zboru Križ ljubavi kojeg vode Terezija i Borna Brlić koji su pjesmom uljepšali misno slavlje.