Proslava sv. Vinka Paulskog

Objava: 27.09.2018

Danas 27. rujna mi sestre milosrdnice slavimo radosno svetkovinu našega Utemeljitelaj i duhovnog oca sv. Vinka Paulskoga, div apostola caritasa i djelotvorne kršćanske ljubavi i brige za najsiromašnije i sve one na rubu društva i egzistencije. Tako smo i mi sestre milosrdnice iz Sisačkog samostana sv. Josipa slavile danas tu svetkovinu radosna i zahvalna srca. Početak proslave je bila jutarnja sveta misa koju je predslavio župnik katedralne župe Uzvišenja sv. Križa prečasni Marko Karača, a misnom slavlju prisustvovali su i prečasni Milan Begić i bogoslov Ivan Ćorić. Sviranjem je uzveličala naše slavlje s. M. Paula Kljajić. Slavili smo zajedno s narodom i zatim imali kratko druženje uz domjenak.

U propovjedi prečasni župnik nas je upoznao s kratkom biografijom sv. Vinka koji je već s 20 godina postao svećenik i kad su mu dojavili da je u njegovoj župi u velikoj potrebi jedna siromašna obitelj odmah organizirao s novim župljanima konkretnu pomoć ne samo toj obitelji nego i mnogim obiteljimal i pojedincima kojima je služio s ljubavlju i razumijevanjem zajedno sa sestrama milosrdnicama i braćom redovnicima lazaristima koje je također osnovao.

Uz nas su radost podjelile sestre koje služe zajedno s nama u ovoj Sisačkoj biskupiji, a to su sestre Kćeri Božje ljubavi, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Ćirko te tajnica Biskupije s. Edita Ćavar. Slavlje je završilo svetom Misom u Sisačkoj Katedrali koju je predslavio vlč. Tomisav Kralj, župnik župe Bistra, a pjevao je zbor mladih iz iste župe. 

"Sveti Vinko ljubav tvoja, nema mjere ne zna broja...", neka i naša ljubav bude takova i neka mi današnje sestre milosrdnice budemo nositeljice te Vinkove ljubavi,dobrote i milosrđa svima kojima nas Bog šalje!

Zahvalne sestre milosrdnice iz Siska