SVEĆENIČKO REĐENJE VLČ. HRVOJA ZOVKA

Objava: 30.06.2018

Vlč. Hrvoje Zovko primio je u subotu 30. lipnja 2018. sakrament svetog reda iz ruku biskupa Vlade Košića pod svečanom svetom misom. U punoj Sisačkoj katedrali svečano misno slavlje predvodio je naš biskup u zajedništvu s generalnim vikarom Biskupije mons. Markom Cvitkušićem, rektorom Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu mr. Anđelkom Košćakom, rektorom Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matijom Pavlakovićem i pedesetak svećenika Sisačke biskupije te mladomisnicma s područja Zagrebačke metropolije.

U homiliji je biskup poručio mladomisniku da i on bude svjedok. „Dobro je kad je svećenik mudar, kad je načitan i posjeduje veliko znanje, ali to ništa ne vrijedi ako nije svjedok Isusa Krista. Bl. papa Pavao VI. rekao je da danas ljudi više negoli učitelje trebaju svjedoke. To znači da svećenik ne uvjerava one kojima je poslan i koji mu prilaze svojom vlastitom pojavom, svojim vlastitim sposobnostima, nego Riječju i Silom Božjom. Ne povodi se za glumcima koji žele pridobiti ljude teatralnošću svojeg nastupa, ne slijedi ni primjere onih koji su zabavljeni mnogim aktivnostima želeći se dopasti ljudima, nego budi sretan što te Gospodin izabrao i dao ti svoju milost da mu budeš njegov učenik. Budi svjedok onoga što je on tebi učinio i što tebi i dalje čini. Samo takav svećenik može biti uvjerljiv jer propovijeda Krista raspeta i uskrsnuloga“, rekao je biskup.

Misno slavlje animirao je Biskupijski zbor pod ravnanjem prof. Jelene Blašković i uz ogruljašku pratnju vlč. Roberta Jakice, a na kraju su Hrvoje i njegovi kolege mladomisnici okupljenima podijelili svoj mladomisnički blagoslov.