SVETA POTVRDA 2018.

Objava: 20.05.2018

Na blagdan Duhova 20. svibnja mons. Vlado Košić predvodio je svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku i tom prigodom podijelio sakrament Svete potvrde kandidatima naše župe. U koncelebraciji su bili mons. Marko Cvitkušić, generalni vikar, preč. Marko Karača, župnik i kapelan vlč. Vedran Pejak Pašić.

Biskup je na početku istaknuo kako je ovo velik dan jer slavimo blagdan silaska Duha Svetoga na apostole, rođendan Crkve, te ujedno Svetu potvrdu, silazak Duha Svetoga našim krizmanicima.

U propovjedi biskup je rekao među ostalim: „Doista, čovjek Božji, svaki vjernik pozvan je na troje: Ljubav prema Bogu, ljubav prema svakom čovjeku i ljubav prema Domovini. Svoju ljubav prema Bogu mi pokazujemo u molitvi i u slavlju nedjeljne svete mise. Stoga vas potičem, dragi krizmanici, ne propuštajte svakodnevnu molitvu i ne budite ni jedne nedjelje bez svete mise! Svoju ljubav prema bližnjima pokazujemo poštovanjem i pomaganjem osobito onih koji su u potrebi, koji trebaju našu blizinu i našu potporu...za Domovinu se moramo moliti i žrtvovati. Najviše ćemo pomoći sebi i bližnjima i našoj Domovini ako budemo čestiti i dobri kršćani, dragi krizmanici! Na to nas potiče bl. Alojzije Stepinac koji svima preporučuje: Svaki dan molite se Duhu Svetomu, jer samo u Duhu Posvetitelju ostvaruje se svetost!“, poručio je biskup krizmanicima zaključivši homiliju molitvom bl. Alojzija za sedam darova Duha Svetoga.

Katedralni zbor „Sveta Cecilija“ pod vodstvom Jelene Blašković glazbom je animirao misno slavlje.