CVJETNICA 2018.

Objava: 25.03.2018

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu koju smo proslavili svečanim misnim slavljima 25. ožujka, središnje misno slavlje s procesijom u našoj Katedrali predvodio je biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom Biskupije mons. Markom Cvitkušićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karačom, supsidijarom preč. Milanom Begićem i vikarom vlč. Vedranom Pejak-Pašićem.

Prije misnog slavlja biskup je blagoslovio maslinove grančice koje su vjernici pronijeli u procesiji oko Katedrale kao spomen na svečani ulazak Isusa u Jeruzalem.

Pjevanu Muku Gospodina našega Isusa Krista po Marku izveli su preč. Begić i bogoslovi Valentino Ljevar i Fran Bijelić  uz podršku Katedralnog zbora pod ravnanjem prof. Jelene Blašković.

Biskup je homiliju zaključio riječima: „Krist je pobijedio. On će dati da i mi s njime pobijedimo. No, kroz mnoge nam je nevolje proći… ali s vjerom, uzdignute glave, svjesni da nismo sami i da je to put spasenja. Zato: Klanjamo Ti se, Kriste, i blagoslivljamo Te jer si po svojem svetom Križu pobijedio svijet“.

Volonteri našeg Župnog caritasa na Gradskoj tržnici Sisak i pred Katedralom prodavali su maslinove grančice od kojih je prihod išao za obiteljske pakete koje će dijeliti korisnicima Župnog caritasa prije Uskrsa.