EUHARISTIJSKO KLANJANJE U KATEDRALI

Objava: 17.03.2018

U petak 16. ožujka u našoj župi održano je euharistijsko klanjanje od večernje do jutarnje mise. Molitveni sati započeli su čašćenjem relikvija sv. Ivana Pavla II. koje su u Katedralu donijeli članovi molitvene inicijative 40 dana za život – Sisak.

Potom smo sudjelovali na molitvi Križnog puta koju su animirali mladi župe u punoj Katedrali vjernika koji rado sudjeluju na ovoj pobožnosti. Misno slavlje je predvodio kapelan vlč. Vedran Pejak – Pašić, a župnik preč. Marko Karača molitvom je započeo cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Razne skupine i pojedinci smjenjivali su se svakog sata u molitvi pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a svećenici su dio vremena bili na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Molilo se na razne nakane, a mnogi su po prvi puta sudjelovali na ovakvom molitvenom zajedništvu. Klanjanje je završilo jutarnjim misnim slavljem u subotu.

Hvala svima koji su sudjelovali i na taj se način počeli još intenzivnije pripremati za naš najveći blagdan Uskrs, jer upravo vrijeme u kojem smo sami, u molitvi, u slušanju Boga otvara nas njegovoj Ljubavi i pomaže da Mu predamo svoje želje, potrebe i zahvale.